Hoop-La

Alice Aycock

2014, 580 x 730 x 520 cm
Pulverlackerad aluminium och stål
Edition 1/2

Position GPS: 59.330036, 18.119916

Om konstverket

Jag blev intresserad av den teatrala sidan hos arkitektur – inte bara det fysiska, atletiska skeendet. Och därför har mina verk en arkitektonisk skala och potential som hänvisar till platsen där de står – men att faktiskt röra sig genom konsten tycker jag är mindre intressant. Det gäller inte minst idag när så mycket konst och arkitektur upplevs virtuellt och som film…

Rörelse är viktigt för mig eftersom jag betraktar saker som om de är i ständig förvandling. Ingenting är fast och oföränderligt skulle jag säga… Redan från början fascinerades jag av vind, molnformationer, rök, fluiddynamik, vågteori och interferensmönster. Hela mitt konstnärskap har kretsat kring det på olika sätt.

– Alice Aycock


 

Skulpturen är donerad av Stiftelsens grundare. Placerad vid strandpromenaden på södra sidan av Folke Bernadottes bro.

Karta

Skulpturen invigdes den 7 juni 2020 kl.13.00 av H.K.H. Prins Daniel.

Hitta till utställningsområdet