Prinsessan Estelles Kulturstiftelse söker sommarvärdar med guideansvar

Om Prinsessan Estelles Kulturstiftelse
Prinsessan Estelles Kulturstiftelse bildades hösten 2019 på Kronprinsessparets initiativ och syftet är att främja kulturverksamhet i Sverige. Initialt fokuserar stiftelsen på att etablera en permanent skulpturpark i Rosendalsområdet på Kungliga Djurgården, och varje år introduceras ett nytt konstnärskap. I år presenteras det femte verket i skulpturparken som kommer att ingå i en permanent samling som sedan tidigare består av verk av Alice Aycock, Elmgreen & Dragset, Yinka Shonibare CBE och Charlotte Gyllenhammar.

Stiftelsens mål är att tillgängliggöra samtidskonst och vi arbetar för att väcka intresse och nyfikenhet, samt sprida kunskap om konst.

Nu söker stiftelsen sommarvärdar!
Vi söker nu entusiastiska sommarvärdar som under vår aktivitetsperiod ska möta och ta hand om våra besökare, informera om de konstnärer som ingår i samlingen samt presentera stiftelsens verksamhet. Dagliga visningar av skulpturparken ingår i uppdraget. I arbetsuppgifterna ingår även besiktning, skötsel och rengöring av konstverken och markområdet.

Arbetstider
Skulpturområdet är bemannat dagligen mellan 12:00–16:00, med guidad visning för allmänheten kl. 13:00, under perioden 1 juni–1 september. Visningar på kvällstid för bokade grupper kan förekomma. Tjänsten delas på minst tre personer och ett rullande schema läggs vid anställningens start.

Kvalifikationer
Vi söker dig med utbildning eller erfarenhet inom konst och kulturbranschen som är positiv, driven, lojal och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du trivs i mötet med människor och strävar efter att ge besökare en upplevelse som överträffar deras förväntningar. Har du erfarenhet av konstpedagogisk verksamhet och att guida grupper är det en stor fördel. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

En förutsättning för arbetet är att du har goda kunskaper i svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är ett plus.

Anställningen förutsätter att säkerhetsprövning godkänns.

För mer information, kontakta

Katarina Jansdottir,
Administratör & Kommunikatör
Prinsessan Estelles Kulturstiftelse
katarina@preks.se, 076-023 24 21

Skicka din ansökan till info@preks.se senast 2024-03-01

Foto: Örjan Furberg