Konstpedagogiska projekt 2022

Etnografiska museet

Fånga vinden – textil workshop i Etnografiskas museipark

Under trädkronorna i Etnografiskas museipark skapades böljande flaggor och vimplar av återbrukstextil i samklang med naturen. Yinka Shonibare CBE arbetar ofta med böljande textilier i sina konstverk och skulpturen Wind Sculpture in Bronze I har också den vinden som tema. I workshopen arbetade man med textilier och vind som tema.

Etnografiska föremål, konst och design

Världskulturmuseerna bjöd in till ett interaktivt samtal på Etnografiska museet. Panelen bestod av konstnärer i den afrikanska diasporan, som bjuds in att välja föremål ur samlingen att reflektera över tillsammans. Utgångspunkten var formatet Möte med samlingen, som utvecklats inom utställningsprojektet Afrika pågår.

Konstfack

En interaktiv audioguide riktad till tonåringar samt en digital workshop utifrån årets konstnärskap hade utformats av avgångselever från Konstfack.

Tekniska Museet

Tekniska museet erbjöd en kreativ workshop riktad till familjer och unga. På workshopen kommer deltagare att få lära sig tekniker för att skapa egna mönster och upprepningar, inspirerat av de afrikanska tyger som ligger till grund för årets skulptur. Det kommer också finnas en pysselstation utomhus där förbipasserande i alla åldrar kan pussla ihop egna färggranna mönster med färggranna träbitar i olika former. Läs mer här